Hans de Jong

Oer-Hollandse gezelligheid op HAP

VEENENDAAL – Afgelopen vrijdagavond vond alweer de derde editie plaats van de Hollandse Artiesten Parade in het stadspark van Veenendaal. Verschillende grote namen van het Nederlandse lied waren vertegenwoordigd, onder wie Jannes, de 3J’s en Ronnie Ruysdael. Met 1.500 bezoekers, een ,,supergezellige” sfeer en droog weer waren alle ingrediĆ«nten aanwezig voor een succesvolle editie van deze Nederlandse feestavond.

 

Met de aanwezigheid van het opgezette festivalterrein voor Fuze Outdoor bedacht men drie jaar geleden dat er ook plaats was voor een leuk feestje op de vrijdag. Dat is uiteindelijk vormgegeven in het concept van de Hollandse Artiesten Parade (HAP). Het terrein was vanaf 18.30 open en de muziek begon om 19.30 te spelen met een openingsoptreden van de allround coverband Papa Di Grazzi die de avond ook zou afsluiten. Langzaam maar zeker begon het terrein voller te stromen en galmden de Nederlandse tonen door de speakers.

 

Jong en Oud

Wat vooral opviel was het gemengde publiek. Peter van der Mijn (52): ,,Op zo’n Hollands feestje zie je altijd alle leeftijden door elkaar heen lopen. Het is ontzettend leuk om met z’n allen een feestje te bouwen en de sfeer is helemaal geweldig!” Frank Geutjes (26) is het hier volledig mee eens: ,,Het feestje kwam pas laat op gang, maar de sfeer is ontzettend goed. Vooral het gemengde publiek maakt het zo leuk!” Zo wordt duidelijk dat de Hollandse avond voor iedereen wat te bieden heeft en dat jong en oud samen op zijn gegaan in het Nederlandse feestgedruis.

 

Kritiek

Toch waren er ook nog wat kritische noten te horen over de feestavond: Nick en Kevin Hensen (21 en 24) zijn al jaren trouwe bezoekers van de HAP: ,,Het is minder dan de afgelopen jaren, vooral de artiesten, maar toch is het gewoon weer een beregezellige avond!” Mieke van ’t End (21) sluit zich hierbij aan: ,,Vorig jaar was het qua artiesten veel beter, dus had er stiekem wel iets meer van verwacht.” Dat de trouwe bezoekers hier en daar wat kritischer zijn is niet zo gek: ,,Dit jaar konden we door vergunningen helaas pas laat beginnen met de inrichting van de Hollandse avond, waardoor de artiesten dit jaar minder bekend waren”, aldus organisator Sytse Tamminga.

 

Bezoekers

Het stadspark bood de ruimte aan 2.500 bezoekers, dus met 1.500 bezoekers was het niet uitverkocht en was het aantal iets lager dan vorig jaar. Tamminga wijt dit ook vooral aan de minder bekende artiesten: ,,Hoe bekender de line-up is, hoe meer mensen er op afkomen. Zo simpel is het. Maar desondanks was het een ontzettend leuke en geslaagde avond!” Kees Verhaar (37): ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin. We moesten er een stukje voor rijden, maar we komen volgend jaar weer!” Zo vallen de paar kritische geluiden in het niet, want de Hollandse gezelligheid voerde vrijdagavond toch echt de boventoon.

 

‘Dik tevreden’

De organisatie kijkt in ieder geval terug op een geslaagde avond zonder noemenswaardige incidenten en boordevol gezelligheid. Tamminga: ,,We zijn nu alweer bezig met de vergunning van volgend jaar. We hopen nu eerder duidelijkheid te hebben, zodat we bekendere artiesten binnen kunnen halen. Al met al zijn we dik tevreden over het verloop van HAP.”

 

Bron: Veenendaalse Krant.