Hans de Jong

Geslaagde Rijnweek 2012

RHENEN – De vijftiende editie van de Rijnweek is gisteravond op een geweldige manier afgesloten. Onder de naam ‘Vrienden van Rhenen live’ traden op het podium in de Veerwei Rolf Sanchez, Dewi, Berget Lewis, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé op.  De Veerwei stond weer ouderwets vol met 10.000 enthousiaste bezoekers .

 

Zaterdagavond 7 juli 2012 zal de boeken ingaan als een zeer succesvolle afsluiting van Rijnweek 2012. De vijftiende editie van het festival moest in stijl afgesloten worden en met de grote namen die op het programma stonden, is dat gisteravond volledig gelukt. Helaas kon het vuurwerk niet doorgaan, maar met Xander de Buisonjé als afsluiter eindigde de avond toch knallend.

 

De avond werd gepresenteerd door Frank Mortiers en als eerste artiest  stond Rolf Sanchez op het programma. In 2011 deed de zanger mee aan het televisieprogramma X-Factor, waardoor hij gisteren voor het eerst optrad op de Rijnweek. Het enthousiasme van de zanger sloeg over naar het publiek en hij verklaarde er na afloop zelf ook genoten van te hebben.

 

Dewi was de tweede artiest en de door haar gezongen nummers, werden door het publiek al luidkeels meegezongen. Inmiddels stroomde de Veerwei vol met duizenden bezoekers.

 

Met Berget Lewis werd het publiek nog enthousiaster. Berget liet duidelijk zien en horen over wat voor fantastische stem zij bezit. Zeker haar bijzondere versies van Show Me Love en Crazy In Love zullen nog lang in de herinneringen van de bezoekers blijven hangen.

 

Jeroen van der boom stond de afgelopen jaren al vaak op de Rijnweek en ook gisteren was hij van de partij. Net als ieder jaar gaf hij weer een geweldig optreden en zijn liederen konden door iedereen meegezongen worden. Hij was duidelijk dankbaar dat hij wederom in Rhenen op mocht treden, want hij noemde de Rijnweek het beste  evenement van Nederland en het publiek fantastisch.

 

Het werd vervolgens spannend toen Xander de Buisonjé om 23.00 uur nog niet gearriveerd was, maar hij eigenlijk al op het programma stond voor een duet met Jeroen van der Boom. Xander bleek lang in de file te hebben gestaan, maar kwam precies op tijd aan. Net toen Jeroen het nummer ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ inzette, kwam Xander aangereden en hij rende gelijk door naar het podium, een betere timing kon daardoor eigenlijk niet.

 

Net als vorig jaar verzorgde Xander de Buisonjé het slotconcert van de Rijnweek. Zijn optreden overtrof zelfs die van vorig jaar. De Veerwei stond bomvol en de bezoekers stonden zelfs op de dijken om het optreden van Xander mee te maken.

 

De avond ‘Vrienden van Rhenen live’ werd zo spectaculair afgesloten en hiermee kwam een einde aan de Rijnweek 2012. Organisatie, sponsoren en alle bezoekers kunnen terugkijken op een zeer succesvolle vijftiende editie van het festival met veel hoogtepunten. De Rijnweek werd weer helemaal het familie evenement dat het zo graag wilde worden. Het was weer echt ‘ouderwets en gezellig’.